Ştiai că!?

Posted: 5 Iulie 2011 in Uncategorized

..Daca o statuie reprezentand un erou pe cal prezinta calul cu doua picioare in aer, personajul a murit in batalie. Daca are un picior in aer a murit, ranit dupa batalie si daca are patru picioare pe jos a murit de moarte naturala? 

..Dupa lege, autostrazile interstatale din SUA trebuie sa aiba 2 km de sosea dreapta din 10 in 10 km ca sa fie folosite pentru aterizare de avioane in caz de urgenta sau razboi? 

..Cuvantul JEEP vine din prescurtarea „General Purpose” vehicle – G.P? 

..Pentagonul are dublu numarul de toalete de care este nevoie? Cand a fost construit, legea impunea bai separate pentru albi si negri?

..Nu se poate stranuta cu ochii deschisi? 

.. Cuvantul cimitir vine din grecescul koimetirion care inseamna „dormitor”? 

.. In Anglia medievala era interzis pentru cupluri sa faca sex fara aprobarea regelui. Cand un cuplu vroia copii trebuia sa ceara o aprobare scrisa de la rege si primea o placa pe care o puneau in casa pe care scria „Fornication Under Consent of the King” ( F.U.C.K.)? De acolo vine acel cuvant….. 

.. In razboiul civil din SUA dupa o batalie se afisau ranitii si mortii? Cand armata nu avea pierderi se afisa „0 killed” (0 morti) de acolo provine expresia O.K. 

.. Cand englezii au ajuns in Australia au vazut un animal ciudat care sarea prin paduri. Au chemat un bastinas si l-au intrebat prin semne ce animal era acela. Cum bastinasul repeta „kan ghu ru” ei au adoptat acel nume pentru animal. Dupa mult timp cercetatorii au constatat ca bastinasul de fapt spunea „nu inteleg”? 

..In ziua de azi este ceva jignitor sa arati cuiva degetul mijlociu. Dar 
acum sute de ani gestul avea alta semnificatie. Inaintea bataliei de la Agincourt din 1415, francezii, anticipand victoria lor asupra Angliei, au decis sa le taie degetul mijlociu tuturor soldatilor luati prizonieri. Asta pentru ca fara degetul mijlociu le va fi imposibil sa mai traga cu arcul si astfel sa mai ia parte la vreo lupta pe viitor. Insa francezii au pierdut acea batalie iar soldatii englezi ii batjocoreau aratandu-le degetul 
mijlociu, pe care acestia intentionasera sa li-l taie. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s