Drapelul Romaniei a facut loc drapelului Ungariei in Piata Unirii. Ministrul Resurselor Nationale din Ungaria: “Clujul e al nostru!”

Posted: 5 Aprilie 2011 in Uncategorized

Aproximativ 600 de cetateni au participat astazi la inaugurarea oficiala a statuii lui Matei Corvin. Doar doua drapele oficiale ale Romaniei si-au facut loc printre multimea de drapele ale extremistilor unguri de la HVIM, steagurile galben-albastre ale “tinutului secuiesc” si cele ale Ungariei. Mai mult, un tricolor romanesc care incadra steagul Uniunii Europene a fost coborat de catre autoritatile locale pe parcursul ceremoniei inaugurarii si in locul lui a fost ridicat drapelul Ungariei.

Desi pledeaza pentru multiculturalitate, viceprimarul “tuturor clujenilor”, Laszlo Attila s-a adresat in discursul sau numai populatiei unguresti, refuzand sa vorbeasca in limba romana.
La scurt moment dupa cuvantarea viceprimarului, ministrul Resurselor Nationale din Ungaria – Rethelyi Miklos s-a adresat ungurilor: “Clujul e al nostru si se vede asta pretutindeni, chiar si in statuia pe care o inauguram astazi! […] Clujul nu poate supravietui fara maghiari”.
Cu tristete in suflet, directorul Muzeului National de Istorie a Transilvaniei, dl Ioan Piso a observat ca la eveniment prezenta romanilor cu drapele rosu-galben-albastre a fost nula, in ciuda faptului ca regele sarbatorit a fost la origini si roman. “Trebuia sa fim cu totii prezenti in Piata Unirii, sa participam la inaugurare si sa sarbatorim impreuna, romanii si maghiarii”, a declarat dansul.
Printre cei aproximativ 20 de membri ai HVIM prezenti la eveniment s-a putut observa si existenta unui cetatean care arbora drapelul formatiunii politice Jobbik.
Printre cei care au luat cuvantul cu prilejul inaugurarii statuii s-au numarat vicepremierul Ungariei Semjen Zsolt, ministrul Culturii si Patrimoniului National din Romania, Kelemen Hunor, europarlamentarul Tokes Laszlo, si primarul Sorin Apostu (bucuros ca la Cluj “s-a putut trece peste conflictul artificial” dintre romani si unguri).
Parcarea din Piata Unirii a fost impanzita de masini cu numere de inmatriculare de Covasna care aveau lipite pe ele stickere cu Ungaria Mare, iar Kelemen Hunor inca este asteptat sa faca o vizita la Muzeul National de Istorie a Trasilvaniei, unde inca nu a pus piciorul de la numirea sa in pozitia de ministru al culturii.

copyright: http://www.apologeticum.wordpress.com

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s