EARTH HOUR 2011

Posted: 26 Martie 2011 in you know?!

Intre 20:30 si 21:30 STINGE LUMINA!!!!

Această prezentare necesită JavaScript.

Mai mult decat o ora, mai mult decat simplul stins al luminilor

Comunicat WWF Romania

Pe 26 martie, de la 20:30, aproape 50 de orașe din Romania vor stinge luminile pentru o ora, alaturandu-se campaniei Earth Hour, cea mai mare manifestare de mediu din istorie. Pentru acest an, WWF, organizatia care a initiat conceptul Earth Hour și care coordoneaza campania de cinci ani de zile, estimeaza ca sute de milioane de oameni din peste 5000 de orașe din intreaga lume vor stinge luminile in mod simbolic.Totodata, in 2011 Earth Hour intra intr-o etapa noua: Beyond the Hour.
Earth Hour 2011- Mai mult decat o ora pentru planeta
Evolutia extrem de rapida a campaniei Earth Hour, de la un oraș -Sidney- la 4500 de orașe din 128 de tari, in numai 4 ani de zile, a dovedit ca exista sute de milioane de oameni care iși doresc sa se implice mai mult in rezolvarea problemelor de mediu actuale.

Astfel, noutatea editiei de anul acesta o constituie platforma speciala 60+, care permite sustinatorilor Earth Hour sa impartașeasca idei, povești sau planuri despre cum aleg sa iși reduca impactul negativ asupra planetei. Platforma, accesibila lawww.beyondthehour.org și reflectata și de logo-ul campaniei, s-a nascut in urma evolutiei campaniei Earth Hour, reflectata și de sute de povești pe care oameni de rand, institutii sau mari companii le-au impartașit inca din 2007, cand a avut loc prima editie. Pentru ca aceste povești au dezvaluit un numar mare de oameni care sunt pregatiti sa se implice mai mult și sa iși reduca impactul negativ pe care il au asupra planetei, Earth Hour – editia 2011- se va dedica reflectarii lor, fie ca ele vor veni din partea companiilor, a autoritatilor sau a oamenilor obișnuiti.
‘In acest an, Ora Pamantului ne indeamna la actiune. Dincolo de gestul simbolic de a stinge lumina și de a ne alatura, in fapt și in spirit milioanelor de oameni care aleg astfel sa onoreze planeta care ne sustine viata, suntem provocati sa schimbam ceva in modul in care traim. Și sa o facem incepand de acum. Apa, energia, mancarea, mașina, toate sunt lucruri pe care le folosim zilnic și al caror impact il putem modifica. Fiecare om, fiecare companie, fiecare oraș care participa la Ora Pamantului poate contribui la aceasta schimbare. De aceea va incurajam sa incepeti in aceasta ora și sa continuati dincolo de ea, sa comunicati despre asta prietenilor, clientilor, cetatenilor, pentru ca exemplul sa contruiasca și sa inspire’, a declarat Luminita Tanasie, Directorul WWF in Romania.
Pana pe 26 martie, platforma Beyond the Hour, accesibila și de pe www.earth-hour.ro, site-ul campaniei din Romania, va centraliza toate aceste povești și actiuni, care pot fi consultate de catre publicul larg.
Tot pe pagina www.earth-hour.ro, sustinatorii Earth Hour iși pot inscrie participarea la eveniment, pot accesa ghiduri speciale, cu idei de actiuni și evenimente specifice, pot descarca materiale de promovare și pot fi la curent cu ultimele noutati legate de Earth Hour in Romania și in intreaga lume.
Campania din Romania se va bucura, in continuare, de sprijinul lui Zoli Toth, Ambasadorul Earth Hour in Romania.

‘Știm ca doar prin cantitatea de energie economisita pe durata evenimentului nu vom reuși sa salvam planeta, insa vom aduce oamenii mai aproape unii de altii și ii vom ajuta sa gaseasca solutii pentru a adopta un comportament cat mai prietenos cu mediul, in viata de zi cu zi’, a declarat Zoli Toth.

Earth Hour, cea mai mare manifestare de mediu din istorie
Earth Hour a aparut ca un raspuns la o intrebare simpla: cum ii putem determina pe oameni sa constientizeze una din cele mai mari amenintari actuale, schimbarile climatice? Replica a venit de la WWF Australia, concretizata intr-o campanie care promova un gest pe cat de simplu, pe atat de puternic: stingerea luminilor. Se intampla pe 31 martie 2007, la Sydney, cand 2 milioane de case si sedii de companii australiene au stins luminile timp de o ora. Ora Pamantului.

In 2008, 50 de milioane de oameni au ales sa celebreze Earth Hour. In 2009, aproape un miliard de oameni din peste 4100 de orase de pe mapamond au stins lumina pentru a trimite liderilor lumii un mesaj puternic despre nevoia de actiune impotriva schimbarilor climatice. In 2010, 4500 de orașe din 128 de tari au participat la Earth Hour pe 27 martie, campania devenind, astfel, cea mai mare actiune de mediu din toate timpurile.

Earth Hour in Romania – In 2009 Romania a participat pentru prima oara la campania globala in calitate de tara oficiala Earth Hour, la initiativa WWF, organizatia care coordoneaza de 4 ani campania globala. Pe 28 martie, intre 20:30 și 21:30, 2 milioane de romani au stins luminile in casele lor, conform datelor furnizate de Dispeceratul Energetic National. In 2010, Romania s-a angajat mai mult decat oricand in campania globala, dovada fiind miile de mesaje primite pe www.earth-hour.ro și prin retelele sociale, participarea a 37 de orașe și a zeci de companii și organizarea de evenimente speciale in intreaga tara.
Parteneri in campania Earth Hour Romania 2011 sunt: Ogilvy&Mather Romania, Elevate, Star Management, Organizatia Nationala Cercetașii Romaniei, Mai Mult Verde, Green Revolution, Drumul Bicicletei, Ciclopromenada Nocturna, Bate Șaua, Velo Bello,

Parteneri media: Europa FM, UTV, Zile și Nopti, Trilulilu, Ziare.com, Bio Planet, Good Food, CSR Romania, Photo Magazine, Connect.

Orașele Oficiale Earth Hour in 2011 sunt: Adjud, Aiud, Alba Iulia, Alexandria, Arad, Avrig, Bacau, Baia Mare, Baile Tușnad, Bistrita, Botoșani, Braila, Brașov, Buftea, Calafat, Calarasi, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Deva, Focșani, Galati, Giurgiu, Horezu, Iași, Miercurea Ciuc, Mizil, Panciu, Piatra Neamt, Pitești, Ploiești, Ramnicu Valcea, Reșita, Roman, Roșiorii de Vede, Satu Mare, Sfantu Gheorghe, Slobozia, Suceava, Targoviște, Targu Jiu, Targu Mureș, Timișoara, Tulcea, Turda, Vaslui, Vatra Dornei, Zalau.

Sursa: WWF Romania

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s