Top 10 mistere neelucidate!

Posted: 29 Iulie 2010 in you know?!

5. Black Dalila


In 1947, corpul tinerei Elizabeth Short de 22 de ani a fost gasit intr-o parcare din Los Angeles. Potrivit presei locale, imediat dupa moarte, tanara a capatat porecla de Black Dalila inspirata din filmul „Blue Dahlia”. Apoi au existat zvonuri ca, de fapt, politia ar fi inventat aceasta porecla. In ciuda investigatiilor efectuate la vremea respectiva, criminalul nu a fost identificat.

6. Voynich manuscript


Manuscrisul Voynich (The Voynich Manuscript) este un document medieval scris intr-o limba necunoscuta. De mai bine de 100 de ani, cercetatorii au incercat sa „sparga codul” manuscrisului, dar totul a fost in van. Oamenii de stiinta sunt de parere ca ar putea fi o farmacopee sau ca trateaza teme din medicina medievala sau inceputurile celei moderne. Documentul contine ilustratii care sugereaza ca manuscrisul a fost scris in sase parti: Plante, Astronomie, Biologie, Cosmologie, Farmaceutice si Retete.

7.Jack Spintecatorul


In 1888, Londra se afla sub teroarea lui Jack Spintecatorul, care a comis o serie de crime in estul capitalei Angliei, in zona Whitechapel. Numele de „Jack Spintecatorul” a inceput sa fie folosit dupa ce criminalul s-ar fi semnat asa pe o scrisoare trimisa presei. Nimeni nu poate proba, insa, autenticitatea documentului.

Victimele Spintecatorului erau prostituate. Femeile erau gasite cu gaturile taiate si corpurile mutilate. In unele cazuri, trupurile victimelor au fost descoperite calde, la cateva minute de la comiterea crimei. Cu toate acestea, identitatea criminalului nu a fost descoperita niciodata. Politistii au avut mai multi suspecti, insa nu si suficiente dovezi pentru o arestare. S-a speculat chiar si ca printul Albert Victor ar putea fi sangerosul asasin. Cercetarile au fost reluate recent, dar nici metodele moderne de investigatie nu au adus lumina asupra cazului.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s