Top 10 mistere neelucidate

Posted: 24 Iulie 2010 in you know?!

4.Contele de Saint Germain


Contele de Saint Germain era cunoscut ca fiind curtean, aventurier, inventator, om de stiinta amator, violonist, compozitor amator si, mai presus de toate, un domn foarte misterios. Avea si unele inclinatii spre alchimie. Este cunoscut drept „Der Wundermann”, adica un soi de Superman. Originile acestuia nu era cunoscute. A disparut fara sa lase vreo urma.

A fost pentru prima data identificat in 1710 ca fiind marchizul de Montferrat, zarit apoi in Venetia si alte orase europene. Lumea i-a pus porecla „Saint-Germain Nemuritorul” pentru ca toata viata a aratat ca un om intre doua varste, cu o constitutie fizica robusta si o inaltime medie. Era un excelent povestitor, putea sa creeze bijuterii superbe, avea cunostinte temeinice in domeniul muzicii si artei. Dar, mai ales, prepara potiuni despre care sustinea ca erau elixirul tineretii. Nu a fost niciodata vazut in timp ce manca, insa se bucura de compania femeilor si se invartea in cercurile aristocratiei. Parea sa nu imbatraneasca niciodata.

Perioada sa de celebritate este cuprinsa intre anii 1750 si 1760, pe care i-a petrecut la Paris. Rolul sau principal era acela de spion pentru regele Ludovic al XV-lea. Totusi, prietenia sa cu regele i-a adus multi dusmani din cadrul guvernarii franceze, astfel ca a fost fortat sa fuga in Anglia. A reaparut in Rusia ca fiind generalul Soltikov si a jucat un rol important in rascoala din 1762. La inceputul guvernarii lui Ludovic al XVI-lea a reaparut la Paris. Saint-Germain a incercat sa-l vada personal pe rege, insa politia avea ordine din partea preotului acestuia sa il captureze.

Din nou, Saint-Germain a disparut fara urma. Se pare ca a cautat refugiu la castelul contelui Charles de Hisse-Cassel, din ducatul Schlesing, Austria. Se spune ca i-a dezvaluit contelui multe dintre secretele sale, dar, in 1784, Saint-Germain a murit.

(0maine:Black Dalila)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s