despre…VUVUZELE…

Posted: 24 Iunie 2010 in aiureli

Aceasta este celebra…”vuvuzea…sau vuvuzelă”,care ,după spusele unora,a stricat atmosfera Campionatului Mondial din Africa de Sud…Englezii au reușit să facă chiar și o parodie dupa celebra producție „The lord of the rings(Stăpânul inelelor)”.

Vuvuzela, numită şi „lepatata” în setswana, este o trompetă de aproximativ 1 metru lungime folosită pe stadioanele din Africa de Sud de către suporteri în timpul meciurilor de fotbal. Originea numelui este în continuare disputată. În limba zulu înseamnă „a face zgomot” — de la „vuvu” —, iar în argou provine de la cuvântul „duş”.

În timpul Cupei Confederaţiilor la Fotbal 2010 din Africa de Sud, FIFA a primit multiple plângeri din partea mai multor televiziuni europene care au solicitat interzicerea vuvuzelei pe stadioane la Cupa Mondială din 2010 din cauza zgomotului produs. Mijlocaşul spaniol Xabi Alonso a cerut de asemenea interzicerea vuvuzelei spunând că zgomotul produs face grea comunicarea şi concentrarea jucătorilor, fără să aducă nimic nou atmosferei.

ASCULTAȚI…!!!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s