PLOPENI – CEA MAI MARE DENSITATE DE LOCUITORI DN ROMANIA

Posted: 6 Aprilie 2010 in Uncategorized

Orasul Plopeni are 2000 de locuitori pe kilometru patrat

Un lucru de care nimeni nu doreste sa discute este ce orasul Plopeni (Prahova) are cea mai mare densitate de locuitori pe km² din Romania. Conform ultimului recensamant efectuat in anul 2002 numarul total de locuitori era de 9612. Tinand cont ca suprafata totala a orasului este de 4,73  km² ne rezulta ca densitatea este de aproximativ 2000 de locuitori pe km².

Echipa plopeni.ro a efectuat acest mic calcul de unde a rezultat aceasta informatie uluitoare.

Romania are 90 de locuitori pe kilometru patratIn ceea ce priveste populatia, in Romania, la 1 ianuarie 2005, se numarau 21,658,000 de locuitori. Tot la aceasta data, populatia Uniunii Europene insuma peste 459 milioane locuitori. Germania este tara cu cel mai mare numar de locuitori (82,5 milioane), pe cand Luxemburg si Malta detin cele mai mici cifre privind numarul de locuitori, 455.000, respectiv 402.000. Cat despre densitatea populatiei, Romania inregistreaza 90,7 locuitori pe metru patrat.

Malta a avut cea mai mare densitate a populatiei, respectiv 1.265 pe kilometru patrat. Cea mai mica densitate a locuitorilor pe kilometru patrat este detinuta de Finlanda cu 15,5.

Reclame
Comentarii
 1. armada spune:

  prrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa….

 2. Adrian spune:

  Nu este adevarat!!! Orasul cu cea mai mare densitate este Balan, jud. Harghita. Aces mic oreshel….de mai putin de un km patrat, are in jur de 6000 de suflete. Documentati-va.

 3. Rares Tablet spune:

  1.Despre acest Balan nici chiar Wikipedia nu poate oferi prea multe informatii.Nu exista site local…Practic nu am gasit nicaieri afisata suprafata „de mai putin de un km”.M-am documentat…dar asta nu inseamna ca o sa masor toate asezarile cu piciorul!
  2.”mai putin de un km”?!asta e oras?!Am inteles ca face parte din comuna Sândominic…deci?!
  3.Mai bine v-ati documenta dvs asupra ortografiei folosite! Vezi:”(…)Aces mic oreshel(…)”.
  Lectura placuta!

  • Ady spune:

   @Rares Tablet: A apartinut acum foarte multi ani comunei Sandominic. Si da, e oras conform statisticelor. Un oras nu tine neaparat de suprafata ci de nr. de locuitori. Este si un site oficial: http://www.orasulbalan.ro . Intr-adevar, este orasul cu cea mai mare densitate din Romania. Toate cele bune!

   • Rares Tablet spune:

    credeam ca te-ai prins..era vorba de locuitori romani..nu unguri infecti!!!toate cele bune!!!(asta daca nu faci parte din ei)

   • Ady spune:

    Nu fac parte din ei. Populatia Balanului este formatadin 90 % romani.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s