Ce criză?!Care criză?!Pe ce lume traiesc?!Cine mă conduce?!Raspunsul:ZEITGEIST

Posted: 5 Ianuarie 2010 in Uncategorized

 

Urmareste aici raspunsul la intrebarile tale…

http://www.zeitgeistmovie.com/

„Alegerea este a ta.

Poti continua sa fii un sclav al sistemului financiar si sa vezi razboaie continue, crize si nedreptate pe toata planeta in timp ce va conciliati cu divertisment inutil si gunoi materialist; sau poti sa-ti concentrezi energia pe schimbare adevarata, semnificativa, durabila, holistica care are abilitatea realista de a sustine si de a elibera toti oamenii fara sa lasam pe cineva pe dinafara.

Dar in cele din urma, schimbarea cea mai relevanta trebuie sa apara intai in tine.

 Adevarata revolutie este revolutia constiintei si fiecare din noi trebuie intai sa elimine zgomotul materialist care divide, pe care am fost conditionati sa-l credem adevarat in timp ce descoperim, amplificam si ne aliniem cu semnalul care vine de la unitatea noastra empirica adevarata.

Depinde de tine.

Ceea ce incercam in toate aceste discutii de aici este sa vedem daca putem sa aducem o transformare radicala a mintii. Sa nu acceptam lucrurile asa cum sunt dar sa le intelegem, sa le patrundem, sa le examinam, dedica-ti inima si mintea fiecarui lucru pe care vrei sa-l aflii.

Un mod de a trai diferit.

Dar, aceasta depinde de tine si nu de altii. Pentru ca in aceasta nu exista profesor, nici elev, nu exista conducator, nu exista guru, nu exista stapan, nici mantuitor.

Tu insuti esti profesorul si elevul, esti stapanul, esti guru, esti conducatorul,
esti totul!

Si… a intelege inseamna sa transformi ceea ce este.“       ZEITGEIST

                                                

                                                                                      …SAU…

A fost odata ca niciodata un biet lustragiu care isi castiga existenta… da, ati ghicit!… lustruind pantofii domnilor care intrau si ieseau dintr-o cladire impozanta din centru.

Niciodata nu stiuse exact ce cladire este aceea in fata careia lucra de ani de zile, poate ere o banca, poate era o bursa, poate vreun minister important – insa domnii bine imbracati care intrau acolo opreau adeseori la el pentru a-si lustrui pantofii.

Lustragiul nostru era priceput in ceea ce facea, folosea numai crema de pantofi de cea mai buna calitate si era vesel si optimist. Intr-un cuvant era multumit cu munca lui, iar clientii lui la fel asteptandu-si rabdatori randul la lustruit.
 

Intr-o zi insa s-a oprit la el un client nou, mai deosebit de ceilalti, care l-a intrebat prietenos:

– Ce faci aici? Ce-i cu tine asa de vesel? Nu ti-a spus nimeni de criza financiara?

Ce-i drept nu-i spusese nimeni, nici unul dintre domnii aceia bine imbracati care intrau in banca sau ce-o fi fost acolo, probabil toti la curent cu criza!

– Poate nu le pasa de tine sau poate n-au avut suflet sa iti spuna, insa criza financiara e pe drum si ne va afecta absolut pe toti, nu va scapa nimeni, nici macar tu, un biet lustragiu! Asa ca daca ai un dram de minte iti iei masuri din timp, ca sa nu fi luat pe nepregatite. Aceasta e meseria mea, sunt expert, stiu ce vorbesc!

Dupa plecarea domnului binevoitor lustragiul nostru ramase pe ganduri. Poate ca intradevar nici unul dintre clientii lui nu il considerase demn sa il puna la curent cu criza financiara. Noroc cu domnul cel prietenos care ii voia binele…

Asa ca lustragiul a inceput sa ia masuri incat sa nu fie luat pe nepregatite de criza financiara. Pentru început folosea mai putina crema de pantofi si mai de proasta calitate. Apoi a inceput sa aloce mai putin timp fiecarui client, dupa cum se spune… “Time is money!” A inceput sa socializeze mai putin cu acestia – criza e criza, nu mai e timp de smalltalk!

Preocupat de criza financiara devenise ingandurat, tacut si isi facea treaba de mantuiala. Asa ca incetul cu incetul clientii cei mai fideli, carora le placeau veselia si calitatea muncii lustragiului, au inceput sa se rareasca.

Iar lustragiul nostru cu fiecare client pierdut era multumit intr-un fel ciudat ca domnul cel binevoitor a avut dreptate.

“Ce m-as fi facut daca expertul nu m-ar fi prevenit la timp? Acum as fi fost probabil luat pe nepregatite de criza financiara…”

Morala? O trageti… pardon, o traiti singuri!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s